Devizahitel !

Mint pénzügyeket is tanult közgazdásznak kötelességemnek érzem, hogy a több tízezer embert érintő deviza hitelekkel, deviza adósok ügyeivel is foglalkozzak.
Tudom, hogy sok embernek, főleg azoknak, akiknek amúgy is komoly anyagi gondot jelent a lakás-, autóhitele fél attól, hogy ügyvédet fogadjon, de ugyanakkor döbbentem látom, tapasztalom, hogy hányan fizetnek - sokszor kölcsönből - mindenféle zugírásznak nem kevés pénzt, hogy őket jogi tanáccsal lássák el, noh dacu képviseljék őket bíróságon.
Aztán néhány hónap múlva sok pénz kidobása után rájönnek arra a saját kárukon, hogy az ügyvédet nem érdemes megspórolni.
Meggyőződésem, hogy a deviza hitelesek általános problémáját nem a bíróságon kell megoldani, de jelenleg más járható út nincs, a 6/2013-as (2013.12.16.) Kúria által hozott jogegységi határozat ellenére sem.

Az elmúlt időszakban bizonyos kérdésekben már nyertek pert jogerősen deviza hitelesek. Több tucat szerződést áttekintve ki lehet jelenteni, hogy a jogegységi határozat után is maradt jó néhány kérdés, amit érdemes bíróságon vizsgáltatni, mert nagy valószínűséggel a hitelezőt fogják elmarasztalni és ezzel megelőzhető az esetleges végrehajtási eljárás is.

Bemutatkozás
Devizahitel
Gyakori kérdések
Hasznos
Kapcsolat